Overslaan en naar de inhoud gaan

0493/ 33 39 88 | [email protected]

Toiletten

Een ruim assortiment aan toiletten, in staande of hangende versie.

De naam zegt het eigenlijk al, een hangtoilet hangt. Het wordt ook wel een hangend toilet of wandcloset genoemd. Bij een hangtoilet wordt gebruik gemaakt van een reservoir ingebouwd achter een wand. Hierdoor dit aan het zicht onttrokken. Het toilet wordt ondersteund door een frame dat in de muur geplaatst is, net zoals bij een gewoon toilet is een hangtoilet voorzien van een universele aansluiting voor spoelwater, riolering of septische put. De hoogte waarop het hangtoilet installeren kan volledig door u zelf gekozen worden, hierdoor garanderen we het hoogst mogelijke gebruiksgemak. 

Doorgaans adviseren we toch voor 40 cm te rekenen vanaf de bovenzijde van het toilet tot de afgewerkte vloer. Omdat er onder het hangtoilet plaatst is wordt het onderhoud eenvoudiger. Vanwege de montage van het inbouw reservoir in de muur, is een wandcloset in de meeste gevallen iets duurder. Het voordeel is wel dat het moderner en strakker oogt.

Hangtoiletten zijn op te delen in drie verschillende categorieën:

  • Standaard hangtoiletten: Deze hangtoiletten zijn het standaard model wat je gewend bent. 
  • Compacte hangtoiletten: Hierbij is sprake van een verkort model. Hierdoor wordt de wandcloset super compact en past het in iedere badkamer- en toiletruimte.
  • Hangtoilet zonder spoelrand: Dit betekent dat het closet niet over een spoelrand beschikt waar kalk en vuil zich op kan hopen.