X
 

Een wasmachine in de badkamer plaatsen, mag dat?

Je laat je bombastische oude bad en douche vervangen door een mooie inloopdouche. Veel meer comfort, stijlvoller… en ook meer plaats in je badkamer. Of je gaat compacter wonen en vraagt je af wat je nu met je wasmachine moet doen?

Je ziet het vaker voorkomen, een droogkast en/of wasmachine in de badkamer. Maar mag dat eigenlijk wel? En waarop moet je letten als je je wasmachine in de badkamer plaatst? CK Service zoekt het voor je uit.

Een wasmachine in de badkamer, alleen maar voordelen

Eerst en vooral zijn er verschillende redenen waarom een droogkast en wasmachine in de badkamer best handig zijn. Een wasmachine is nu eenmaal niet het mooiste toestel uit de elektrozaak en da’s toch zonde van je interieur. Bovendien neemt zo’n wasmachine best veel plaats in en is het vaak erg ‘aanwezig’. Door je wasmachine in de badkamer te installeren, maak je meer plaats vrij in andere ruimtes zoals de berging.

Veel mensen kiezen ook omwille van praktische redenen voor een wasmachine in de badkamer. Zo kan de was vanuit de wasmand (die vaak in de badkamer staat) rechtstreeks in de machine. De wasmachine kan je bovendien gebruiken om de was te vouwen – als je je droogkast er niet opzet, tenminste. Handig!

Maar mag dat nu, de wasmachine in de badkamer?

Redenen genoeg dus waarom een wasmachine in de badkamer best interessant kan zijn. Maar mag dat nu? Het korte antwoord: ja, dat mag.

Het lange antwoord: ja, dat mag, maar het hangt van je badkamer(idee) af. Er moet namelijk voldoende plaats zijn tussen je elektrische toestellen en je natte zones zoals je douche of bad, want water en elektriciteit gaan niet goed samen. Want natuurlijk wil je kortsluiting – of erger: elektrocutie – vermijden, toch?

Daarom doe je best altijd beroep op het advies van een badkamerspecialist als CK Service, zodat we kunnen kijken of een wasmachine in jouw badkamer mogelijk is op een veilige manier.

Overweeg jij om je wasmachine in je badkamer te installeren?

Wil jij vrijgekomen plaats in je badkamer graag gebruiken voor je droogkast en/of wasmachine? Of ga je kleiner wonen en vraag je je af waar je met je huishoudtoestellen naartoe moet?

Dankzij onze jarenlange ervaring in badkamerinstallaties, kennen we ondertussen de do’s en don’ts van wasmachines in badkamers. Zo installeerden we in dit huurappartement in Antwerpen een nieuwe douche én een kastje waar op een veilige manier plaats is voorzien voor een wasmachine in de badkamer.

Ook ons advies nodig? Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info. Wij komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom kiezen voor CK Service?

We werken in heel België

Alle werken in eigen beheer (Kunnen we het niet? Dan doen we het niet!)

Zaakvoerder werkt mee aan je project

100’en tevreden klanten tonen je met plezier hun badkamer

We zoeken samen met jou naar de beste oplossing

We helpen je bij het aanvragen van de renovatiepremie

Afzuigsysteem om stof te beperken

We nemen al het afval mee

Vragen of interesse?

  • Bv. online advertentie, flyer, mond-tot-mond, beurs, ...