X
 

Vanaf welke leeftijd heb ik een senioren badkamer nodig?

‘Ik voel mij nog jong, dus ik heb geen aangepaste badkamer nodig’, een uitspraak die we regelmatig horen. Toch zien we ook steeds meer klanten die er voor kiezen om nu al te investeren in een senioren badkamer, zodat ze voorbereid zijn op de toekomst. Voor wie graag thuis wil blijven wonen, maar minder mobiel wordt door een bepaalde ziekte of ouderdom, is een senioren badkamer een absolute must.

Wat is een senioren badkamer?

Een senioren badkamer is voorzien van extra hulpmiddelen. Wie ouder wordt is minder stabiel. Daarom zijn er bijvoorbeeld voldoende handgrepen nodig, die als extra hulp dienen om het evenwicht te bewaren en om vallen te voorkomen.

Ook is het belangrijk dat de douche veilig en comfortabel is. CK Service kan een speciale senioren douche installeren met een lage instap, brede deuropening, handgrepen, een douchestoel en anti-slipafwerking.

Wat is het verschil met een gewone badkamer?

Bij een gewone badkamer wordt er vooral gekeken naar het design: ziet het er mooi uit? Een senioren badkamer moet functioneel en veilig zijn. Echter deze kan ook geïnstalleerd worden met een mooie luxe look and feel.

Wat zijn de voordelen?

Dankzij een senioren badkamer kan je langer thuis blijven wonen. Het douchen is veiliger en comfortabeler en valpartijen kunnen worden voorkomen. Kan je niet meer zelf douchen? Ook dan biedt de senioren badkamer een groot voordeel voor de zorgverlener die je moet helpen.

Voor wie?

Heb je schrik om uit te glijden in je badkamer? Is de instap van je douche net iets te hoog om comfortabel naar binnen te gaan? Heb je moeite om lang recht te staan onder de douche? Kortom: voel je je nog veilig en comfortabel in je badkamer?

Dat zijn belangrijke vragen om jezelf te stellen. Bovendien: voorkomen is beter dan genezen. Wie kleine kinderen in huis heeft, kijkt kritisch naar de woning: zijn er gevaarlijke elementen die aangepast moeten worden? Wie ouder wordt zou met dezelfde kritische blik naar zijn woning moeten kijken. Zijn er obstakels? Of kunnen er andere onveilige situaties ontstaan (nu of in de toekomst)?

Hoe bepaal je het ontwerp van een senioren badkamer?

Bij het ontwerp van een senioren badkamer moet je aan veel zaken denken. Bijvoorbeeld welke ruimte er nodig is, welke afmetingen er nodig zijn om comfortabel te bewegen, op welke plaatsen er handgrepen geïnstalleerd moeten worden, enz.

CK Service kan een professioneel ontwerp aanleveren en helpt je graag bij het realiseren van jouw toekomstbestendige badkamer.

Waarom kiezen voor CK Service?

We werken in heel België

Alle werken in eigen beheer (Kunnen we het niet? Dan doen we het niet!)

Zaakvoerder werkt mee aan je project

100’en tevreden klanten tonen je met plezier hun badkamer

We zoeken samen met jou naar de beste oplossing

We helpen je bij het aanvragen van de renovatiepremie

Afzuigsysteem om stof te beperken

We nemen al het afval mee

Vragen of interesse?

  • Bv. online advertentie, flyer, mond-tot-mond, beurs, ...