X
 

Wat zijn de voordelen van een instapdouche voor senioren?

Douchebakken evolueren met de tijd. Enkele jaren geleden zagen we in veel badkamers nog stevige douchebakken met een hoge opstap. Vandaag moeten we deze regelmatig uitbreken en vervangen door een lage douchebak. Vaak als instapdouche voor senioren. 

Een lage douchebak heeft dan ook veel voordelen. Hier ontdek je er enkele. 

Een instapdouche voor senioren: de voordelen

1. Meer veiligheid 

Sommigen (zeker ouderen) voelen zich niet altijd veilig om in en uit een douche met een hoge rand te stappen. Zeker na het douchen, wanneer alles nog nat is, kan het glad zijn. 

Een instapdouche voor senioren verkleint het risico op valpartijen. Bovendien is de douchebak meestal afgewerkt met een antisliplaag om hem nog veiliger te maken.  

2. Heerlijk open gevoel 

De rand van een instapdouche voor senioren is vaak maar enkele centimeters hoog. In combinatie met een transparant doucheglas, lijkt je badkamer optisch wat groter.

Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld een massieve douchebak en matte douchedeuren. Daardoor ervaar je dat heerlijke open gevoel in je badkamer tijdens het douchen. 

3. Makkelijk in onderhoud 

Een lage douchebak heeft vaak een heel fijn randje waardoor je badkamer niet onder water komt te staan als je een douche neemt. Bovendien zorgen we ervoor dat de bak een beetje schuin ligt waardoor het water in de juiste richting afloopt.

Je hoeft dus geen dweil of aftrekker mee onder de douche te nemen. Een instapdouche voor senioren is dus makkelijk in onderhoud. 

Wil jij graag een instapdouche voor senioren? 

Kies jij voor veiligheid en makkelijk onderhoud maar wel een open gevoel? Dan is de lage douchebak echt iets voor jou. Neem een kijkje tussen onze douches die een instap van enkele centimeters hebben. Zit er iets tussen voor jou? Dan horen wij dat graag 

Waarom kiezen voor CK Service?

We werken in heel België

Alle werken in eigen beheer (Kunnen we het niet? Dan doen we het niet!)

Zaakvoerder werkt mee aan je project

100’en tevreden klanten tonen je met plezier hun badkamer

We zoeken samen met jou naar de beste oplossing

We helpen je bij het aanvragen van de renovatiepremie

Afzuigsysteem om stof te beperken

We nemen al het afval mee

Vragen of interesse?

  • Bv. online advertentie, flyer, mond-tot-mond, beurs, ...