X
 

Waarop moet je letten als je zelf je inloopdouche wil plaatsen?

Als je handig genoeg bent, kan je gerust je inloopdouche zelf plaatsen. Maar voor je de handen uit de mouwen steekt, lees je best even verder. Hieronder vind je 3 belangrijke zaken om op te letten wanneer je je inloopdouche gaat plaatsen.

1.    Bepaal waar je je inloopdouche wil plaatsen

De eerste en meest belangrijke vraag is: waar wil je je inloopdouche plaatsen? Op dezelfde plek als je huidige bad of douche? Dan kan je de bestaande leidingen en afvoervoorzieningen gebruiken voor je inloopdouche. Zo komt er veel minder breekwerk aan te pas, wat de renovatiewerken minder ingrijpend maakt. Dit is ook de manier waarop we bij CK Service meestal te werk gaan.

Wil je je inloopdouche graag op een andere plek in je badkamer plaatsen? Dan komt er meer breekwerk bij kijken. Je zal de huidige vloer moeten uitbreken of inslijpen om de leidingen te verleggen. Dit werk laat je best doen door een professional zoals CK Service.

Nog een belangrijke vraag wanneer het over een inloopdouche gaat: wat doe je met de douchebak? Wil je dat deze helemaal is ingewerkt in de vloer, dan zal er meer breekwerk voor nodig zijn dan wanneer je de douchebak gewoon op de vloer plaatst. We raden dan ook aan om een ingewerkte inloopdouche door een expert te laten plaatsen.

2.    Denk aan je afwatering

Het water moet niet alleen tot in je douchekraan geraken, het moet ook worden afgevoerd. Afwatering is een essentieel onderdeel als je je inloopdouche gaat plaatsen, want als het water niet goed wegloopt kan dat zorgen voor verstoppingen van vuil en zeepresten of in het slechtste geval zelfs lekken.

Daarom zorg je er best voor dat je ondervloer en douchebak afhellen naar de goot. Je hoeft geen bergen te beklimmen in je douche, een licht niveauverschil is vaak al voldoende. Ben je van plan om je inloopdouche op een andere plek te plaatsen in je badkamer? Dan moeten de leidingen die je naar daar gaat leggen ook een klein beetje afhellen zodat het water goed kan weglopen.

3.    Werk in de juiste volgorde als je je inloopdouche gaat plaatsen

Na alle breekwerken en loodgieterij, is het tijd om je nieuwe inloopdouche te plaatsen. Werk in de juiste volgorde: eerst de douchebak, dan eventuele douchewanden en daarna pas het doucheglas.

Bij CK Service werken we met keramische wandpanelen die we op maat snijden. We bevestigen ze snel en eenvoudig over je oude tegels, waardoor je je inloopdouche meteen kan gebruiken na plaatsing.

Wees voorzichtig bij het plaatsen van je doucheglas! Een extra paar handen, dik karton of een laken zijn hierbij geen overbodige luxe. Het glas is namelijk heel kwetsbaar. Nog een laatste tip: laat het doucheglas nooit rusten op een van de hoeken. Kwestie van barsten en scherven te vermijden, want in dit geval brengen scherven geen geluk.

Liever een expert inschakelen om je inloopdouche te plaatsen?

Laat je je inloopdouche toch liever door een expert plaatsen? Geen probleem! CK Service gaat graag voor jou aan de slag! Contacteer ons voor meer informatie. Wij komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom kiezen voor CK Service?

We werken in heel België

Alle werken in eigen beheer (Kunnen we het niet? Dan doen we het niet!)

Zaakvoerder werkt mee aan je project

100’en tevreden klanten tonen je met plezier hun badkamer

We zoeken samen met jou naar de beste oplossing

We helpen je bij het aanvragen van de renovatiepremie

Afzuigsysteem om stof te beperken

We nemen al het afval mee

Vragen of interesse?

  • Bv. online advertentie, flyer, mond-tot-mond, beurs, ...