X
 

Een bad vervangen door een douche, hoe gaat dat in zijn werk?

Het bad in je badkamer: je hebt er jarenlang plezier aan gehad, maar nu moet het weg. Je wordt bijvoorbeeld een dagje ouder en je wil, als het kan, het liefst zo lang mogelijk thuis wonen. Tijd dus om vaarwel te zeggen en je bad te vervangen door een veilige douche.

Of je bent -los van je leeftijd- gewoon geen fan van een bad. Jij bent trots lid van #teamdouche en houdt meer van een snelle douche dan urenlang in bad te liggen. Ook prima.

Wat de reden ook mag zijn dat je het bad in je badkamer eruit wil, hieronder lees je hoe dat in zijn werk gaat: een bad vervangen door een douche. 

Stap 1: Voorbereiding is het halve werk

In de eerste stap luisteren we naar jouw verhaal. Wat heb je precies nodig? Een douche aangepast aan je leeftijd? Of ben je aan het renoveren en wil je het bad van de vorige eigenaars vervangen door een mooie douchecabine? Vertel ons wat jij wil door contact op te nemen via telefoon of via mail.

Vervolgens maken we een afspraak om een duidelijker zicht te krijgen op de situatie ter plekke, bij jou thuis dus. Hier kijken we naar de omstandigheden en voorzieningen. Waar moet de douche straks komen? Hoe is het met de leidingen gesteld? Welke afmetingen passen binnen jouw badkamer?

Stap 2: Het papierwerk

Zodra we een goed beeld hebben van de werken, kunnen we gaan rekenen. We bezorgen je een duidelijke offerte op maat om je bad te vervangen door een douche. Klik hier om een idee te krijgen van de kostprijs van de werken.

Voor we je bad vervangen door een douche, kijken we trouwens altijd eerst na of je in aanmerking komt voor een renovatie- of aanpassingspremie. Zo bestaan er premies voor ouderen die hun woning willen laten aanpassen, mensen met een handicap of mensen die een huis van meer dan 30 jaar oud renoveren. Ontdek hier of jij in aanmerking komt voor een premie.

Stap 3: Je bad vervangen door een douche

Zodra je de offerte hebt getekend, is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en je bad te vervangen door een nieuwe, veilige douche. We beschermen je badkamer zodat we zeker niets beschadigen bij de afbraakwerken. We sluiten ook het water af. Daarna breken we je oude bad uit, dat nemen we ineens mee zodat jij er na de werken niet mee blijft zitten.

Wat overblijft zijn de bestaande leidingen en afvoeren waar we je nieuwe douche op aansluiten. Je nieuwe douche wordt meteen geplaatst na de afbraakwerken. We installeren je cabine of douchebak en wandpanelen, en testen ook meteen of alles goed werkt en er geen lekken zijn.

Stap 4: Afwerken en opruimen

Wanneer je nieuwe douche klaar is, leggen we je uit hoe alles werkt en hoe je je douche moet onderhouden.

Wij zijn propere jongens bij CK Service, dus we ruimen alles netjes op en zorgen ervoor dat je je badkamer in zijn oorspronkelijke staat terugvindt. Zo kan jij meteen genieten van je nieuwe douche. En dit alles in slechts 1 dag tijd!

Wil jij je bad laten vervangen door een douche?

Wil jij je bad (laten) vervangen door een douche? Neem dan zeker eens een kijkje tussen ons aanbod aan douches. Heb je je keuze gemaakt? Dan horen wij dat graag! Aarzel niet om ons te contacteren zodat we samen aan de slag kunnen gaan.

Waarom kiezen voor CK Service?

We werken in heel België

Alle werken in eigen beheer (Kunnen we het niet? Dan doen we het niet!)

Zaakvoerder werkt mee aan je project

100’en tevreden klanten tonen je met plezier hun badkamer

We zoeken samen met jou naar de beste oplossing

We helpen je bij het aanvragen van de renovatiepremie

Afzuigsysteem om stof te beperken

We nemen al het afval mee

Vragen of interesse?

  • Bv. online advertentie, flyer, mond-tot-mond, beurs, ...