X
 

Wat zijn de voordelen van een gesloten douchecabine?

Inloopdouches zijn vandaag een populaire keuze in veel badkamers. Een inloopdouche geeft namelijk dat heerlijke open gevoel tijdens het douchen en heeft meestal ook een lage opstap.

Maar toch moet een douchecabine niet onderdoen voor een inloopdouche. Ontdek hieronder de 5 belangrijkste voordelen van een gesloten douchecabine.

5 Voordelen van een douchecabine

1. Een gesloten douchecabine houdt spattend water tegen

Niets zo vervelend als na je douche de hele badkamer moeten dweilen. Met een open douche bestaat de kans dat niet alleen jij, maar ook je volledige badkamer een grondige wasbeurt heeft gekregen.

Daar heb je met een gesloten douchecabine geen last van. De wanden en deuren houden het spattende water netjes binnen de douchebak. Dat is bijvoorbeeld handig voor gezinnen met kleine kinderen.

2. Een douchecabine zorgt voor een heerlijk saunagevoel

Een warme douche na een koude winterdag, zalig toch? Tot je de kraan moet dichtdraaien en uit je douche stappen om jezelf af te drogen in je koude badkamer… Brrr! Dan wordt het verleidelijk om toch nog wat langer onder die lekker warme douche te blijven staan.

Een gesloten douchecabine houdt de warmte lekker binnen. Met wat stoom creëer je een heerlijk saunagevoel. Tip: leg je handdoek binnen handbereik zodat je na het dichtdraaien van de kraan, meteen naar je handdoek kan grijpen. Zo kan je je afdrogen in je douche, met de deuren dicht, en heb jij geen last van de kou.

Opgelet: je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat er voldoende ventilatie is in je badkamer. Een saunagevoel is leuk, maar het teveel aan vocht moet uiteindelijk wel weg geraken. Anders zou je op termijn weleens last kunnen krijgen van schimmel.

3. Een douchecabine past in je kleine badkamer

Soms is het door plaatsgebrek gewoon niet mogelijk om een grote inloopdouche te installeren. Om nog een beetje bewegingsvrijheid in je badkamer te hebben, kan je daarom beter kiezen voor een douchecabine.

Heb jij een kleine badkamer in je huis? Neem dan een kijkje tussen onze (zelfbouw) douches voor wat inspiratie. Hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren! Wij bekijken graag hoe we je kunnen helpen.

4. Ook een douchecabine kan je op maat samenstellen

Een douchecabine lelijk? Helemaal niet! Ook een douchecabine kan je op maat samenstellen. Bij CK Service kies je bijvoorbeeld helemaal zelf de afmetingen van je douchecabine. Je kiest ook de indeling (kwartrond, nis of hoek) en de deuren (schuifdeur of draaideur). Onze meest populaire douche, de Brooklyn, is trouwens ook verkrijgbaar als douchecabine. Wil je liever een andere stijl? Dan kan je ook een andere uitvoering kiezen.

Het is trouwens een vastgeroest idee dat douchecabines steeds een torenhoge douchebak hebben. Dat was vroeger misschien zo, maar vandaag zijn er ook gesloten douchecabines verkrijgbaar met een lage instap. Neem zeker een kijkje tussen ons aanbod.

5. Een douchecabine is snel gemonteerd

Last but not least, een douchecabine is -net als al onze andere douches trouwens- snel gemonteerd. Wil je je bad of douche laten vervangen door een douchecabine? Dan hebben we daar bij CK Service slechts 1 dag de tijd voor nodig.

Meer weten? Hier ontdek je meer informatie over hoe we te werk gaan bij de plaatsing van jouw nieuwe douchecabine.

Interesse in een douchecabine?

Heb je interesse in een douchecabine? Of wil je je huidige bad of douche graag laten vervangen door een douchecabine? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag verder!

Waarom kiezen voor CK Service?

We werken in heel België

Alle werken in eigen beheer (Kunnen we het niet? Dan doen we het niet!)

Zaakvoerder werkt mee aan je project

100’en tevreden klanten tonen je met plezier hun badkamer

We zoeken samen met jou naar de beste oplossing

We helpen je bij het aanvragen van de renovatiepremie

Afzuigsysteem om stof te beperken

We nemen al het afval mee

Vragen of interesse?

  • Bv. online advertentie, flyer, mond-tot-mond, beurs, ...